Schildering voor het elektriciteitshuisje

Schildering van Saskia Pfaeltzer  – Het elektriciteitshuisje Hugo de Groot Kade hoek Frederik Hendrikstraat

Vanuit de buurt kwam, twee jaar geleden, de wens om deze, altijd met lelijke graffiti besmeurde wand, met een mooie schildering te verfraaien. Kunstenares Saskia Pfaeltzer heeft op aanvraag van het buurtcomité drie voorstellen op papier gedaan. Het buurtcomité is met de voorstellen de buurt rondgegaan en via een enquête en na loting (!!!!) is er met grote meerderheid voor het ontwerp “Tijdgenoten van Hugo de Groot” gekozen.

Een week geleden is de kunstenaar begonnen met de schildering. De buurt en ook toevallig langs wandelend publiek waardeert deze actie enorm, zo merken we elke dag weer. Juist nú in Coronatijd is er een cultuur honger opgestaan en daar voldoet deze, ter plekke te bezichtigen beschildering waar nog elke dag aan gewerkt wordt, volledig aan.

Tijdgenoten van Hugo (Huig) de Groot, Vondel, Frederik Hendrik, Amalia van Solms, Spinoza, Coornhert, gebroeders de Witt, Rembrandt, Maria Schuurman, De drie Zusjes Visscher (Tesselschade, Gertruid en Anna) Rubens, Johan van Oldenbarnevelt op een rij.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *