Expositie Saskia Pfaeltzer SBK Amsterdam Noord

"Bovenwereld-Onderwereld"

Graag nodig ik je uit voor de opening op zaterdag 9 juni om 15.00 uur @SBK Galerie 3 Amsterdam Noord

Asterweg 1A 1031 HL Amsterdam

duur expo 9 juni-4 augustus 

UITNODIGING EXPOSITIE


Saskia Pfaeltzer | HOMO ET BESTIA


Graag nodigen we je uit voor de opening op zaterdag 9 juni om 15.00 uur @SBK Galerie 3 Amsterdam Noord.

De kunstenaars is hierbij aanwezig en geeft een lezing over haar werk.
Je bent van harte welkom!
Wie regelmatig het atelier van Saskia Pfaeltzer betreedt ziet Chinese mannen op paarden uit karton gesneden, wilde tijgers met inkt getekend, schapen- en vogelkoppen op vazen. Pfaeltzer heeft iets met dieren.
Pfaeltzer vertelt met haar sculpturen in keramiek en brons verhalen waar mens en dier een grote rol in spelen. Figuratie is de rode draad in haar oeuvre. Haar sculpturen zijn fantasierijk en bevatten vaak referenties naar oude beschaving. De beelden ogen realistisch, maar zijn niet naar de werkelijkheid  gemodelleerd. Mens en dierfiguren hebben gemeen dat zij een overtuigende harmonie van beweging en rust, tragiek en humor, ritme en verstilling uitstralen. 
Zowel bij de weergave van de mens als bij de dieren geldt dat met schijnbare onachtzaamheid en gemak een oerbeeld wordt neergezet. Ook is er altijd aandacht voor detail. Zodat wij als toeschouwer in de door haar neer gezette karakters de essentie zien van datgene van wat de gebeurtenis of context uit maakt.
 
Lokatie:
SBK Galerie 3 Amsterdam Noord

Duur expositie:
9 juni – 4 augustus 2018
 

Opening:
Zaterdag 9 juni 15.00 uur

Adres:
Asterweg 1 A
1031 HL Amsterdam

Ik ben een tekstblok. Klik op de bewerken-knop om deze tekst te wijzigen. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *