DE TWEE PAUWEN

Uit alles kan een beeld gemaakt worden, in alle materialen zit een uitdaging. Er is een samenspel tussen de vorm die de kunstenaar zoekt en wat het materiaal toelaat. Als de kunstenaar de kracht en moed heeft om het materiaal te leren kennen en respect heeft voor de grondstof, kan hij de eigen vormentaal hieraan opleggen.

Beeldhouwster Saskia Pfaeltzer werkt ondermeer in brons, gips, hars, natuursteen en sinds haar uitgebreide verblijven in China ook in porselein. Hoe verschillend de karakteristieken van de materialen waarin zij werkt ook zijn, haar kunstwerken laten geen twijfel, haar
hand is de baas over het materiaal. De vormentaal is eenduidig die van Saskia.

Het werk van Saskia is altijd in balans tussen perfectie van het geheel en de schetsmatige details. Dit is zo bij haar bronzen beelden, maar zeker bij haar werken in porselein. Het traditionele medium porselein vraagt om perfecte vormen en glans. Binnen dit karakter van porselein zijn Saskia’ s objecten duidelijk eigen van vorm, zeker qua tekening, ze zijn schetsmatig en met grote zelfzekerheid getekend. Hierdoor hebben de werken een grote kracht, een dosis lichtvoetigheid en zijn ze vooral eigentijds. Werk van nu dat de tand des tijds moeiteloos zal doorstaan.

Saskia Pfaeltzer, (1955) studeerde aan de Rijksacademie Amsterdam. Haar werken zijn over de hele wereld in privé –, museum- en bedrijfscollecties opgenomen.

Galerie De Twee Pauwen: Oranjestraat 1 (Noordeinde)
2514 JB Den Haag

Openingstijden: woensdag t/m zaterdag: 11:00 – 17:00 uur
zondag: 13:00 – 17:00 uur (of op afspraak)

T: 070 392 54 43 M: 06 212 372 53

info@detweepauwen.nl – www.detweepauwen.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *