Blog 16 – ‘De Zingende Vaas’

De ‘Zingende Vaas’ wordt steeds belangrijker. Waarvan ik eerst nog niet zeker was of het wel door ging is ‘De Zingende Vaas’ nu een gewichtig onderdeel van het openingsprogramma van het museum. Twee assistenten houden een doek op voor ik ga optreden en er komt een bok waarop ik ga zingen. Er komt ook een rookspuitbus aan te pas. Het Chinese lied dat ik zing (alleen lalala) kent de oudere generatie goed. Het gaat over glorieus oorlogvoeren te paard. 

Er komt een groot publiek, die vast allemaal gaan lachen en een kalkoen na doen. Dat doen ze ook al als ik oefen. De stoffen vaas lijkt ineens een beetje op een indianentent uit de speelgoedwinkel.  Soms ben ik de melodie van het lied helemaal kwijt. Was het niet in Suske&Wiske, tante Sidonia als zingende vaas? Twijfel, twijfel…  Vanavond  feestje voor al het personeel (50). Dit is de uitnodiging. Foto: werk in het museum.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *